جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری 1400 چهارشنبه 25 فروردین / زمان انتخابات ریاست جمهوری 1400-راهبرد معاصر
جنایت هولناک در پارک قیطریه/پیاده‌روی بامدادی رنگ خون گرفت قرعه کشی یک چهارم نهایی لیگ ملت‌ها/ پیش به سوی مصاف‌های جذاب کاروان پرسپولیس راهی قطر شد میزبانی تیم ملی فوتبال ایران از امارات در کشور عمان واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری 1400 چهارشنبه 25 فروردین / زمان انتخابات ریاست جمهوری 1400

انتخابات ریاست جمهوری 1400 روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود و انتخابات ریاست جمهوری یکی از مهم ترین انتخابات ایران است که راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۷ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 14
کد خبر: ۸۳۹۷۶

به گزارش راهبرد معاصر انتخابات ریاست جمهوری 1400یکی از مهمترین رخدادهای تاریخی ایران است. انتخابات 1400 تعیین کننده سرنوشت کشور است و دو طیف سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را تشکیل میدهند. گفتنی است انتخابات ایران روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود. راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.

 

نتایج انتخابات ریاست جمهوری تاثیر بسزایی در معیشت مردم کشور دارد و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پس از تایید صلاحیت شورای نگهبان در معرض رقابت قرار میگیرند. اصل ۱۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شرایط کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده است و در ادامه این خبر آرشیو کامل اخبار امروز انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری را میخوانید.

 

نحوه ثبت نام در انتخابات ۱۴۰۰ 

حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نمی تواند شرکت کند و در اصل ۱۱۵ قانون اساسی شرایط ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری اعلام شده که در آن رجال سیاسی باید شرایط ذیل را نظیر ایرانی‌الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور دارا باشند.

 

در قانون انتخابات ریاست جمهوری واژه رجل سیاسی به معنی مرد تعبیر میشود اما گفته می شود که زنان نیز میتوانند در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت نام کنند. با این وجود تاکنون در هیچ کدام از انتخابات ریاست جمهوری زنان تایید صلاحیت نشدند. مهلت ثبت نام برای داوطلبان ریاست جمهوری پنج روز از تاریخ انتشار دستور شروع انتخابات به وزارت کشور است.

 

شورای نگهبان مسئول نظارت بر تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری است و پس از ثبت نام داوطلبان واجدالشرایط، شورای نگهبان ظرف مدت 5 روز به صلاحیت داوطلبان رسیدگی می‌کند و نتیجه را به وزارت کشور اعلام می‌کند. 

 

چه کسانی در انتخابات 1400 شرکت میکنند؟

افرادی همانند حسین دهقان، فریدون عباسی ، حسن سبحانی، سید محمد غرضی، مصطفی کواکبیان، سید محمدعلی افشانی، علی مطهری تایید کردند که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 حضور دارند. 

انتخابات ریاست جمهوری 1400

چه کسانی برای حضور در انتخابات 1400 تمایل دارند؟

افرادی نیز نسبت به شرکت در انتخابات 1400 ابراز تمایل کردند که  عباس آخوندی، حمیدرضا حاجی‌بابایی، محسن رضایی، محسن رهامی، سید عزت‌الله ضرغامی، سعید محمد و  مرضیه وحید دستجردی احتمال دارد در انتخابات ایران شرکت کنند.

 

احتمال حضور چه کسانی در انتخابات 1400 وجود دارد؟

گمانه زنی هایی از حضور برخی شخصیت ها را در انتخابات ریاست جمهوری 1400 وجود دارد که افراد چون محمدجواد آذری جهرمی،  محمود احمدی‌نژاد، غلامحسین الهام، مهرداد بذرپاش، سعید جلیلی، اسحاق جهانگیری، سید محمدصادق خرازی، سید حسن خمینی، سورنا ستاری، محمدرضا عارف، رستم قاسمی، محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی و علی نیکزاد احتمال دارد که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری شوند.

 

چه کسانی در انتخابات 1400 شرکت نمی کنند؟

اما برخی شخصیت های سیاسی اعلام کردند که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 شرکت نمیکنند. غلامعلی حداد عادل، سید محمد خاتمی، سید ابراهیم رئیسی، محمدجواد ظریف، پرویز فتاح و محسن هاشمی رفسنجانی در انتخابات سیزدهم شرکت نمیکنند.

 

اخبار امروز انتخابات ریاست جمهوری 1400

زمان ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری

براساس آخرین اعلام ستاد انتخابات کشور ثبت نام داوطلبین این انتخابات از روز سه شنبه مورخ ۲۱ اردیبهشت آغاز و تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ ۲۵ اردیبهشت به مدت ۵ روز ادامه می‌یابد.

براساس ماده ۶۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:

۱- از رجال مذهبی، سیاسی.

۲-ایرانی الاصل .

۳-تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.

۴-مدیر و مدبر.

۵-دارای حسن سابقه و امانت و تقوی.

۶-مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور

نمایندگان مجلس یازدهم طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را دست بررسی دارند، ولی با توجه به زمان اندک باقی مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، به نظر می رسد که قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران مصوب ۵/۴/ ۱۳۶۴ با اصلاحات بعدی همچنان مبنای برگزاری انتخابات باشد.

 

اثر انگشت با استامپ از انتخابات ۱۴۰۰ هم حذف شد

نشست مشترک ستاد انتخابات کشور و هیات مرکزی اجرایی انتخابات ریاست جمهوری با حضور اعضای کمیته برگزار شد.
در این نشست گزارش رؤسای کمیته های ستاد انتخابات کشور برای تمهیدات برگزاری انتخابات سالم، امن، پرشور و رقابتی، سیاستگذاری‌ها و تمهیدات اجرایی متناسب، در انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ خرداد ماه سالجاری مورد بررسی اعضای هیأت اجرائی مرکزی قرار گرفت.
«جمال عرف» رییس ستاد انتخابات کشور و نائب رییس هیأت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری در این نشست با بیان اینکه روند ثبت نام داوطلبین در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا با استقبال خوبی از سوی نامزدها مواجه شد، عنوان کرد: امید می‌رود با روند رو به جلویی که در ثبت نام‌ها شاهد بودیم، بتوانیم با همین انگیزه و قوت انتخابات ۲۸ خرداد را در شان نظام جمهوری اسلامی ایران و مردم عزیز کشور برگزار کنیم.
رییس ستاد انتخابات کشور با تشریح این موضوع که پایه اقتدار و قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران، مردم هستند، افزود: رویکرد وزارت کشور بر برگزاری انتخابات سالم، امن، پرشور و رقابتی است و در این راستا تمام تمهیدات لازم از سوی ستاد انتخابات کشور اتخاذ شده است.
عرف با اشاره به تلاش هیات اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری نسبت به برگزاری انتخابات سالم و امن در ۲۸ خرداد ماه سال جاری گفت: دغدغه این هیات بر زمینه سازی حضور پرشور و مشارکتی مردم در انتخابات پیش رو است و امید داریم که با حضور مناسب مردم شاهد ورق خوردن برگ دیگری از اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران باشیم.


«سید اسماعیل موسوی» دبیر هیأت اجرائی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری نیز در این نشست افزود: حجت الاسلام و المسلمین «محمدجعفر منتظری» دادستان کل کشور، «سعید اوحدی»، تقوی نژاد، آیت اللهی و غفوری فرد از اعضای هیأت اجرائی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری در این نشست دیدگاه‌های خود در خصوص روند اجرای انتخابات پیش رو، از جمله؛
توجهات و ترتیبات لازم متناسب با شرایط شیوع کرونا و ضرروت های مرتبط با عرصه تبلیغات و اطلاع رسانی انتخابات برای تحقق مشارکت حداکثری را مطرح و پیگیری کردند.
دبیر هیأت اجرائی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری، موضوع تبلیغات و پیش بینی تمهیدات برای افزایش شور و مشارکت عمومی جامعه در انتخابات را از دیگر موارد دستور کار نشست
مشترک امروز برشمرد و گفت: در این خصوص روی این محور بحث شد که صدا و سیما و همچنین سایر رسانه‌ها، به تأسی از فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) برنامه‌های
تبلیغی مناسبی را جدی تر و قوی تر از گذشته، برای آگاهی بخشی و تشویق مردم برای مشارکت در تعیین سرنوشت سیاسی خود در دستور کار قرار دهند.

زمان انتخابات ریاست جمهوری
موسوی ادامه داد: در نشست امروز گزارش دبیرخانه ستاد انتخابات کشور، مبنی بر همکاری با آموزش و پرورش با رویکرد استفاده از ظرفیت برنامه شاد، برای آموزش عوامل اجرایی شعب اخذ رأی انتخابات مطرح و نتایج آموزش ویدئو کنفرانسی بیش از ۴ هزار نفر، عوامل اصلی اجرائی انتخابات مطرح شد.

«جواد ناصریان» رییس کمیته مالی پشتیبانی ستاد انتخابات کشور نیز در این نشست به ارائه گزارش در خصوص روند تامین منابع و اعتبارات برگزاری انتخابات پرداخت و گفت: همه امکانات لازم برای برگزاری انتخابات از جمله؛ تعرفه‌ها، صندوق‌ها، پلمپ‌های صندوق، دستگاه‌های احراز هویت و سایر امکانات، پیش بینی شده است.
«امیر شجاعان» رییس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور با تشریح فرآیندهای قبل، حین و بعد از روز اخذ رأی نیز در این نشست گفت: همه این فرآیندها در سامانه جامع انتخابات به صورت الکترونیک مدیریت می شود.
وی با بیان اینکه با توجه به شیوع کرونا، در تلاش هستیم با استفاده از امکانات نرم افزاری، ازدحام مردم در شعب اخذ رای را کنترل کنیم؛ گفت:
طراحی شده و نزدیک ترین و خلوت ترین شعبه ها را به مردم نشان می دهد.
«حسین ذوالفقاری» رییس ستاد امنیت انتخابات نیز در این نشست با اشاره به اینکه کرونا کماکان تهدیدی برای سلامتی مردم کشور است، ‌ اظهار داشت: برای پیشگیری از کرونا، اخذ اثر انگشت در هنگام اخذ رای حذف شده و درخصوص محل اخذ رای هم تمهیدات وزارت کشور برای تعبیه مکان‌های اخذ رای در مکان های روباز و یا دارای تهویه مناسب هوا و دیگر تمهیدات و پروتکل های بهداشتی پیش بینی شده که این امر پس از تصویب در ستاد ملی مدیریت کرونا اجرائی می‌شود.

مقدمات برگزاری انتخابات ریاست جمهوری فراهم است

نشست مشترک ستاد انتخابات کشور و هیات مرکزی اجرایی انتخابات ریاست جمهوری امروز با حضور اعضای کمیته و با محوریت مرور آمادگی‌ها برای برگزاری انتخابات 1400 برگزار و در این نشست، بر ضرورت تمهید مقدمات مشارکت حداکثری و استفاده از همه ظرفیت‌های کشور در این عرصه تاکید شد.

سید اسماعیل موسوی دبیر هیأت اجرائی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری، گفت: در نشست مشترک ستاد انتخابات کشور و هیات مرکزی اجرایی انتخابات ریاست جمهوری که با حضور روسای کمیته‌های ستاد انتخابات کشور در محل وزارت کشور برگزار شد؛ ضمن ارائه گزارش رؤسای کمیته‌های ستاد انتخابات کشور از تمهیدات برگزاری انتخابات سالم، امن، پرشور و رقابتی، سیاستگذاری‌ها و تمهیدات اجرایی متناسب، برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در 28 خرداد ماه سال جاری مورد بررسی اعضای هیأت اجرائی مرکزی قرار گرفت.

وی افزود: در نشست امروز، حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور، اوحدی، تقوی‌نژاد، آیت اللهی و غفوری‌فرد از اعضای هیأت اجرائی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری، نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود درخصوص روند اجرای انتخابات پیش رو، از جمله؛ توجهات و ترتیبات لازم متناسب با شرایط شیوع کرونا و ضرروت‌های مرتبط با عرصه تبلیغات و اطلاع رسانی انتخابات برای تحقق مشارکت حداکثری را مطرح و پیگیری کردند.

در این نشست جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور و نائب رئیس هیأت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به این‌که خوشبختانه روند ثبت‌نام داوطلبین در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا با استقبال خوبی از سوی نامزدها مواجه شد، گفت: امید می‌رود با روند رو به جلویی که در ثبت‌نام‌ها شاهد بودیم، بتوانیم با همین انگیزه و قوت انتخابات 28 خرداد را در شان نظام جمهوری اسلامی ایران و مردم عزیز کشورمان برگزار کنیم.

رئیس ستاد انتخابات کشور با تشریح این موضوع که پایه اقتدار و قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران، مردم است؛ گفت: رویکرد وزارت کشور بر برگزاری انتخابات سالم، امن، پرشور و رقابتی است و در این راستا تمام تمهیدات لازم از سوی ستاد انتخابات کشور اتخاذ شده است.

عرف همچنین با اشاره به تلاش هیات اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری نسبت به برگزاری انتخابات سالم و امن در 28 خرداد ماه سال جاری گفت: دغدغه این هیات بر زمینه‌سازی حضور پرشور و مشارکتی مردم در انتخابات پیش رو است و امید داریم که با حضور مناسب مردم شاهد ورق خوردن برگ دیگری از اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران باشیم.

سید اسماعیل موسوی، دبیر ستاد انتخابات کشور، در تشریح دیگر مباحث نشست امروز گفت: بررسی فرآیندهای الکترونیکی انتخابات، محور دوم نشست امروز بود و در این خصوص امیر شجاعان رئیس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور با تشریح فرآیندهای قبل، حین و بعد از روز اخذ رأی گفت: همه این فرآیندها در سامانه جامع انتخابات به صورت الکترونیک مدیریت می‌شود.

شجاعان با تشریح این موضوع که با توجه به شیوع کرونا، در تلاش هستیم با استفاده از امکانات نرم‌افزاری، ازدحام مردم در شعب اخذ رای را کنترل کنیم؛ گفت: در این عرصه اپلیکیشن شعبه‌یاب طراحی شده و نزدیک‌ترین و خلوت‌ترین شعبه‌ها را به مردم نشان می‌دهد.

بر اساس اعلام موسوی، محور بعدی جلسه امروز، ارائه گزارش رئیس ستاد امنیت انتخابات بود که در این خصوص حسین ذوالفقاری رئیس ستاد امنیت انتخابات با اشاره به اینکه کرونا کماکان تهدیدی برای سلامتی مردم عزیز کشورمان محسوب می‌شود؛ گفت: برای پیشگیری از کرونا، اخذ اثر انگشت در هنگام اخذ رای حذف شده و درخصوص محل اخذ رای هم تمهیدات وزارت کشور برای تعبیه مکان‌های اخذ رای در مکان‌های روباز و یا دارای تهویه مناسب هوا و دیگر تمهیدات و پروتکل‌های بهداشتی پیش بینی شده که این امر پس از تصویب در ستاد ملی مدیریت کرونا اجرائی می‌شود.

دبیر هیأت اجرائی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری، موضوع تبلیغات و پیش بینی تمهیدات برای افزایش شور و مشارکت عمومی جامعه در انتخابات را از دیگر موارد دستور کار نشست مشترک امروز برشمرد و گفت: در این خصوص روی این محور بحث شد که صدا و سیما و همچنین سایر رسانه‌ها، به تأسی از فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) برنامه‌های تبلیغی مناسبی را جدی‌تر و قوی‌تر از گذشته، برای آگاهی‌بخشی و تشویق مردم برای مشارکت در تعیین سرنوشت سیاسی‌شان در دستورکار قرار دهند.

موسوی خاطر نشان کرد: در ادامه نشست مشترک امروز ستاد انتخابات کشور با هیأت اجرایی مرکزی انتخابات، جواد ناصریان رئیس کمیته مالی پشتیبانی ستاد انتخابات کشور به ارائه گزارش در خصوص روند تامین منابع و اعتبارات برگزاری انتخابات پرداخت و گفت: همه امکانات لازم برای برگزاری انتخابات از جمله؛ تعرفه‌ها، صندوق‌ها، پلمپ‌های صندوق، دستگاه‌های احراز هویت و سایر امکانات، پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: در نشست امروز همچنین گزارش دبیرخانه ستاد انتخابات کشور، مبنی بر همکاری با آموزش و پرورش با رویکرد استفاده از ظرفیت برنامه شاد، برای آموزش عوامل اجرایی شعب اخذ رأی انتخابات مطرح و نتایج آموزش ویدئو کنفرانسی بیش از 4 هزار نفر، عوامل اصلی اجرائی انتخابات مطرح شد.

نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری

با ورود رئیسی به عرضه انتخابات ۱۴۰۰ حتی اصلاح‌طلبان نیز از او حمایت می‌کنند

لطف‌الله فروزنده، عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی درباره میزان حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم قطعا بر اساس احساس تکلیفی که دارند در انتخابات شرکت می کنند. حضور مردم قطعا با شکوه خواهد بود؛ البته دشمنان تلاش زیادی برای کم رنگ کردن حضور مردم دارند.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران‌جوان، او با بیان اینکه مشکلات اقتصادی مردم را در تنگنا قرار داده است ادامه داد: مردم انقلاب خود را با وجود مشکلات اقتصادی با هیچ چیز عوض نمی کنند.

فروزنده درباره میزان اختیارات رئیس جمهور گفت: رئیس جمهور فرد دوم کشور است و اختیاراتی که بر عهده دارد در اختیار هیچ یک از سران قوا نیست. اگر رئیس جمهور اختیار نداشت که این حجم از مشکلات و گرانی ها را در کشور شاهد نبودیم. دولت می توانست مانع به وجود آمدن تورم فعلی شود، ولی متاسفانه به بهانه هایی مثل اختیار نداشتن متوسل می شود.

 

این فعال اصول‌گرا با بیان اینکه دولت جوابی برای وضعیت فعلی ندارد و به همین دلیل این مسائل حاشیه‌ای را مطرح می کند ادامه داد: همه اختیارات دست دولت است و هر کاری که بخواهد می تواند انجام دهد اصولا قدرت دست دولت است.

 

این عضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی افزود: هدف برخی با راه انداختن مسائلی مثل مرغ و تخم‌مرغ ناامید کردن مردم است. هر کس قدرت داشته باشد می تواند خدمت کند. هنوز نامزد اصلی جبهه اصولگرایان مشخص نشده اما مردم اقبال زیادی به رئیسی دارند و اگر او حضور پیدا کند محور و عامل وحدت برای کل نیروهای انقلابی است.

 

فروزنده ادامه داد: اختلاف‌ها و جناح‌بندی‌ها با ورود وی از بین خواهد رفت و حتی اصلاح‌طلبان از رئیسی حمایت خواهند کرد.

 

این فعال اصول‌گرا درباره نامزدی زنان در ریاست جمهوری گفت: زنان حق دارند در انتخابات شرکت کنند، چرا که با حضور آنان در صحنه مثل انقلاب و جنگ کمک زیادی به نظام می‌شود. اگر شورای‌نگهبان تفسیر کند که زنان می توانند به عنوان رجل سیاسی محسوب شوند می توانند در انتخابات شرکت کنند.


رونمایی جبهه پایداری از کاندیدای خود در انتخابات 1400

مجید متقی‌فر، سخنگوی جبهه پایداری درباره‌ اما و اگر‌های انتخابات ۱۴۰۰، اظهار کرد: در بحث انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم سعید جلیلی مورد قبول جبهه پایداری است و جبهه پایداری در حوزه‌های مختلف وی را قبول دارد.

وی با اشاره به اینکه سعید جلیلی تاکنون به طور رسمی برای انتخابات اعلام حضور نکرده است، گفت: وی می‌تواند یکی از گزینه‌های جریان انقلاب باشد.

متقی فر درباره ترس جریان‌های فکری مختلف از حضور سعید جلیلی در انتخابات ۱۴۰۰ هم بیان کرد: این که فردی انقلابی با روحیاتی که سعید جلیلی دارد، بخواهد وارد انتخابات شود طبیعی است که باعث نگرانی برخی از افراد و جریان‌های سیاسی شود.

سخنگوی جبهه پایداری تصریح کرد: این که جمع بندی نهایی قرار است چه شود و چه کسانی وارد انتخابات شود هنوز مشخص نشده، اما سعید جلیلی یکی از چهره‌های مطرح شده برای انتخابات ۱۴۰۰ است و جبهه پایداری اوضاع را رصد می‌کند تا از فردی متناسب با ارزش‌های انقلاب حمایت کند، البته فقط سعید جلیلی نیست و چهره‌های دیگری هستند که جریان انقلاب از آن‌ها حمایت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه هر اصولگرایی لزوما انقلابی نیست اما هر انقلابی اصولگراست، گفت: باید ببینیم جمع بندی نیرو‌های انقلاب برای معرفی یک نامزد به چه نتیجه‌ای می‌رسد، انتخاب یک نامزد واحد در انتخابات حائز اهمیت است، چرا که فردی که تمامی شرایط را داشته و رای آور هم داشته باشد مورد حمایت قرار می‌گیرد.

متقی فر در خصوص حضور سید آیت‌الله ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ هم خاطر نشان کرد: اگر سید ابراهیم رئیسی در انتخابات شرکت کند شرایط متفاوت است، ولی فعلا مشخص نیست که در انتخابات شرکت خواهد کرد یا خیر، به همین دلیل نمی‌توان به قطعیت نظری داد.

انتخابات 1400

حضور اصلاح طلبان در انتخابات 1400 

برنامه «سعادت آباد» امروز چهارشنبه ۲۵ فروردین از ساعت ۱۳:۳۰ در بخش گفتگوی ویژه میزبان محسن هاشمی رفسنجانی رییس شورای اسلامی شهر تهران است.

این ویژه برنامه با موضوع انتخابات ۱۴۰۰ و آینده سیاسی اصلاح‌طلبان با اجرای سامان نیازی کارشناس مجری برنامه پخش می‌شود.

«سعادت آباد» روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۳:۳۰ به صورت زنده از گروه تهران و رویدادهای شبکه رادیویی تهران به روی آنتن می‌رود و با رویکرد خبری، تحلیلی در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و بین‌الملل تولید و پخش می‌شود.

علاقمندان می‌توانند برنامه «سعادت آباد» رادیو تهران را شنبه تا چهارشنبه روی موج اف.ام ردیف ۹۴ مگاهرتز یا موج ای.ام ردیف ۱۳۳۲ کیلوهرتز دریافت کنند.

 

پایان زودهنگام سعید محمد در انتخابات ۱۴۰۰

در روزهای گذشته امید‌های سعید محمد برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ کاهش یافت. اگرچه این سردار سپاه هواداران جدی در بدنه جریان اصولگرایی دارد، اما به نظر می‌رسد بخشی از فرماندهان ارشد سپاه از او گلایه دارند. در اولین روز تعطیلات بعد از نوروز، خبرگزاری فارس در مصاحبه با سردار جوانی، دلیل برکناری سعید محمد را تخلفات او خوانده بود و حالا حاجی صادقی نماینده ولی‎فقیه در سپاه می‌گوید: «در مسائل سیاسی هماهنگی خوبی در سپاه وجود دارد و آنچه که معاون سیاسی اعلام می‌کند، همان چیزی است که مجموعه سپاه و نمایندگی ولی فقیه به عنوان متولی این امر درباره آن اتفاق نظر دارند.»

در واقع اشاره نماینده ولی فقیه در این مصاحبه ارتباطی به هماهنگی در سپاه و این دست مسائل نداشت و این سخنان تنها یک کارکرد داشت: سعید محمد توسط فرماندهان ارشد سپاه حمایت نمی‌شود. با این حال این گزاره درباره همه فرماندهان سپاه مصداق ندارد چه آنکه در سپاه نیز جریان‌های مختلفی وجود دارد؛ از جمله سردار عزیز جعفری که از حامیان سعید محمد است و محمد با حمایت او توانست حتی بدون درجه سرداری به فرماندهی قرارگاه خاتم الانبیاء برسد. (درجه نظامی سعید محمد به صورت امانی به او داده شده است) این حمایت البته از سوی طیف حسین طائب و نیروهای نزدیک به قالیباف وجود ندارد، به همین دلیل است که آنها بی‌پروا علیه سعید محمد موضع‌گیری می‌کنند.

گفته می‌شود سعید محمد اطلاعات زیادی از پرونده هلدینگ یاس دارد؛ جایی که برای قالیباف خط قرمز است و ممکن است حتی برای صندلی ریاست مجلس سردار قالیباف هم خطرآفرین شود. برحی افزایش فشار‌ها را به سعید محمد، از این زاویه تحلیل می‌کنند.

بعضی اصولگرایان واهمه دارند سعید محمد در همان مسیر حرکت کند بنابراین همزمان با تخریب او، پیشنهاد‌هایی برای وزارتخانه‌های کلیدی به او می‌دهند. یکی از رسانه‌های اصولگرا نوشته «خبر‌های رسیده از ستاد سعید محمد، از کاهش برخی از فعالیت‌ها، مخصوصا فعالیت‌های شورای مرکزی، بخش رسانه‌ای و تبلیغی حکایت می‌کند.»

هرچند در دوره‌ای، تیم سعید محمد عمدا برآن شدند تا وی را برای مدتی از کانون توجهات دور کنند، اما ظاهرا کاهش فعالیت‌های اخیر ستاد، ربطی به این برنامه ندارد. البته در هفته‌های گذشته جلساتی مخصوصا با فعالین فضای مجازی برگزار شده است، اما به نسبت ماه‌های گذشته، فعالیت‌های شاخص و برنامه‎محور ستاد، افت محسوسی داشته است. از چهره‌های اصلی ستاد سعید محمد همچون مهدی دوستی و عظیم ابراهیم‌پور هم خبری نیست و تا کنون حتی یک اظهار نظر و مصاحبه از آنها منتشر نشده است.

سعید محمد در توییتر فعالیت جدی دارد اما هنوز به سمت کلاب هاوس نیامده است. همین هم می‌تواند نشانه‌ای از کاهش فعالیت‌های سعید محمد باشد. صفحات حمایتی از او هم در این شبکه اجتماعی زیاد نیست که نشان از کمبود نیرو‌های واقعی در اطراف سعید محمد است.

پیش از این گفته می‌شد اصولگرایان در سطح اول از رئیسی، در سطح دوم از رضایی، قالیباف، جلیلی و سعید محمد و در سطح سوم از ضرغامی، دهقان، عباسی، نیکزاد و قاضی‌زاده، حمایت خواهند کرد اما با مواضع اخیر فرماندهان و تصمیم‌گیران اصلی سپاه، حالا نام سعید محمد را باید یک سطح پایین‌تر قرار داد.

در جدیدترین نظرسنجی‌های انتخاباتی وضعیت محمود احمدی نژاد، ابراهیم رییسی و سعید محمد از سایرین بهتر است. گزینه‌های دیگر همچون سردار حسین دهقان و رستم قاسمی و عزت الله ضرغامی با فاصله بسیار در ادامه قرار دارند. اگر کار محمود احمدی نژاد را در انتخابات ریاست جمهوری پایان‌یافته بدانیم، با حذف سعید محمد از گزینه‌های اصلی، بهترین فضا برای ابراهیم رییسی ایجاد خواهد شد.

انتخابات ریاست جمهوری 1400


محمدرضا عارف استارت انتخابات 1400 را زد

محمدرضا خباز عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، از ارائه فهرست نامزدهای حزب متبوعش در انتخابات شوراها به جبهه اصلاحات ایران [نهاد اجماع ساز] خبر داد و گفت: جبهه اصلاحات به احزاب اعلام کرده بود که افرادی که از حزب شما برای شوراها ثبت‌نام کردند را معرفی کنید. البته برای هر حزب هم سهمیه‌ای مشخص شد.

وی افزود: طبیعتا افرادی که معرفی می‌شوند، باید اولا ثبت‌نام کرده باشند و ثانیا عضو حزب یا هوادار حزب باشند. به طور کلی هر حزب می‌توانست ۱۰ نفر را برای انتخابات شوراها به نهاد اجماع‌ساز معرفی کند.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تصریح کرد: در نهایت نهاد اجماع‌ساز ۲۱ گزینه را برای انتخابات شورای شهر تهران را مشخص می‌کند که آنها از پرامتیازترین افرادی هستند که از کانال احزاب معرفی شده‌اند.

خباز همچنین درباره شنیده‌های رسمی و غیررسمی درباره کاندیداتوری محمدرضا عارف در انتخابات ریاست‌جمهوری، گفت: از شعار انتخاباتی عارف خبر ندارم؛ اما از آمادگی او برای کاندیداتوری و آغاز فعالیت‌های انتخاباتی‌شان اطلاع دارم.

وی خاطرنشان کرد: عارف در سال ۹۲ نامزد انتخابات شود اما برای اینکه آرا متفرق نشود، به پیشنهاد محمد خاتمی از عرصه انتخابات کناره‌گیری کرد. البته آنچه اتفاق افتاد از نظر ما اتفاق خوبی بود؛ بنابراین این دوره هم حضور خواهد داشت. البته از آنجا که عارف به عملکرد قانونی مقید است تا پیش از ثبت‌نام رسمی چیزی اعلان نخواهد کرد، اما سخنرانی‌ها و اعلام مواضع وی نشان‌ می‌دهد در انتخابات ۱۴۰۰ هم کاندیدا خواهد شد.

این فعال اصلاح‌طلب گفت: حضور حداکثری مردم در انتخابات برای همه ما بسیار حائز اهمیت است، از این جهت که انسجام درونی و وحدت مردم را افزایش می‌دهد و از جهت بین‌المللی هم وجهه خوبی برای کشور خواهد داشت و احتمال توطئه‌ها را کاهش خواهد داد. امیدواریم نظرات نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تعیین و معرفی کاندیداهای شوراها اعمال نشود.

 

عضو هیات رئیسه مجلس نامزدی در انتخابات ۱۴۰۰ را تکذیب کرد

احمد امیرآبادی فراهانی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «‏چون قصد فعالیت‌های انتخاباتی و کمک به جبهه انقلاب رادارم برای رعایت قانون، از هیات اجرایی انتخابات ریاست جمهوری استعفا دادم و از مردم درخواست حضور باشکوه و سرنوشت ساز در انتخابات ۱۴۰۰را دارم. اعلام کاندیداتوری برداشت برخی رسانه‌ها از استعفا بوده است که به نوبه خود عذرخواهم.»

 

شورای نگهبان قانون انتخابات ریاست جمهوری را تایید می کند؟

انتظار آن بود که اصلاحات طرح، موجبات تایید آن را در شوری نگهبان فراهم آورد اما باز هم این اتفاق رخ نداد. ایرادها و انتقادها به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری که توسط مجلس یازدهم تهیه شده، پرشمار بود و آنچه این‌بار محل تامل قرار داشت، ورود رسمی و مجدد هیات عالی نظارت مجمع تشخیص در قامت شورای نگهبان دوم به مصوبات پارلمان است.

طرح اصلاح قانون انتخابات چندی پیش دوباره در شورای نگهبان رد شد اما نه به‌ دلیل ایرادهای فقها و حقوقدانان این نهاد، بلکه به ‌دلیل ایرادهای هیات عالی نظارت مجمع تشخیص.اینکه ایرادهای این نهاد به طرح مجلس چه ارتباطی به سیاست‌های کلی جمهوری اسلامی دارد، همچون اغلب اقدامات مجمع تشخیص شفاف نیست اما آنچه عیان است و آشکار، پذیرش «شورای نگهبان دوم» است از سوی نمایندگان مجلس یازدهم. اینکه چطور و با استناد به کدام قانون این هیات خود راسا ایرادهای مدنظرش را حتی فراتر از ایرادهای شورای نگهبان به مصوبه پارلمان وارد می‌کند، مشخص نیست ولی به نظر می‌رسد مجلس یازدهم و مجالس آینده ایران زین پس با نهادی مواجه خواهند بود که همچون شورای نگهبان وظیفه خود را بررسی مصوبات پارلمان می‌داند و در این مسیر گام برمی‌دارد.

اصلاحات جزیی
عمده ایراداتی که نمایندگان مجلس روز گذشته در نشست علنی خود به آن پرداختند و اصلاحش کردند، ایرادهای جزیی و عبارتی بود. اینکه چطور این عبارات با سیاست‌های کلی انتخاباتی جمهوری اسلامی مغایرت داشت هم همچنان در هاله‌ای از ابهام است. زندان دستگاه‌های ذکر شده مستوجب یکی از مجازات‌های تعزیری در ذیل موضوع ماده (19) قانون مجازات‌های اسلامی مصوب اول اردیبهشت ماه سال 92 در دادگاه‌هاست. این قانون از زمان تصویب لازم‌الاجراست.»

تایید قریب‌الوقوع
بدین‌ترتیب تنها یک گام تا تایید نهایی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری باقی مانده است. طرح پس از اصلاحاتی که از آن گفتیم، به شورای نگهبان ارجاع شد و این نهاد در نشست امروز خود، به بررسی این طرح خواهد پرداخت. خبرگزاری فارس در همین راستا به نقل «منبعی مطلع» نوشته است که این طرح در جلسه شورای نگهبان با اصلاحات صورت گرفته تایید خواهد شد؛ خبری که پیگیری‌های روزنامه «اعتماد» از شورای نگهبان نیز موید آن است و به نظر می‌رسد باید اصلاحیه مدنظر نمایندگان را تایید شده دانست. در صورت تایید، باید دید وزارت کشور انتخابات 1400 را با قانون جدید اجرا خواهد کرد یا اینکه باتوجه به آغاز فرآیند اجرایی انتخابات ریاست‌جمهوری، اجرای این قانون به 4 سال آینده موکول خواهد شد. وزارت کشور پیش‌تر آمادگی خود برای اجرای این قانون را اعلام کرده بود ولی باید دید در جریان جلسات و نشست‌های مشترک نهادهای تاثیرگذار بر انتخابات، چه اتفاقی رخ خواهد داد. هرچند احتمال اجرای این قانون در انتخابات خرداد 1400 با توجه به شواهد موجود بالاست.

مطالب مرتبط
ارسال نظر